· 

Dromen komen uit!

Dromen komen uit!

 

Dat een aantal jaar zonder show ook voordelen heeft is wel te zien aan het deelnemersveld.

Ja zoals een Amsterdammer ooit zei, elk nadeel heeft zijn voordeel.

We zien dit jaar heel veel hobbyisten met hele serieuze, goede vissen die ook nog eens groot zijn. Je zou maar jurylid zijn… 

In dit sterke spelersveld, naar menig mening is er in Oldenzaal elk jaar het sterkste deelnemersveld van de BeNeLux, is het dan extra bijzonder dat we een nieuwe GRAND CHAMPION winnaar hebben?

 

Ramon en Jolien Honders kon je van elke hoek van het terrein vinden.

Zo trots als een pauw dat ze waren op hun Grand Champion.

Een kohaku uit de zuidelijke stallen van Matsue. Gekocht als Tosai, ja u leest het goed, als Tosai. En dan zult u nu wel denken, die machtig mooie kohaku is na een aantal jaar logeren bij de kweker (azukari) pas naar Nederland gekomen. Dat denkt u dus helemaal fout. 

Deze kohaku kwam als Tosai van 37 cm terecht in de tuin van John en Ans (Chikara koi) in Vianen nog. Daar zagen Ramon en Jolien deze kohaku en waren op slag verkocht op de bouw, groeipotentie en de huidkwaliteit van deze kohaku en besloten deze gegarandeerde vrouw een nieuw huis te geven.

Een vijver van 25 kuub werd haar nieuwe thuis om te groeien en om te gaan bloeien. En groeien deed ze, tijdens de show was het een forse dame van 9 lentes jong (Kjusai) en 84 cm groot. 

En dan zult u wel denken, hoe doen ze dat dan toch? Nou, ik heb uit geheime bronnen vernomen dat Jolien elke dag met de dames praat, Ramon doet aan aquajoggen met ze en elke maand hebben ze een afspraak met de pedicure.

Nee zonder gekkigheid, helaas is de manier hoer ze het doen voor het grootste gedeelte het geheim van de smid.

Echter willen ze wel loslaten dat ze voeren met Saki Hikari. Vooral de balance en de wheatgerm nemen ze gretig af met op de juiste momenten de grower erbij. Door de zelf gevonden succesformule hebben ze sinds de opstart van de vijver geen nitrietpiek meer gehad. 

En dat ze weten waar ze mee bezig zijn bewijst de SUPREME CHAMPION dubbel en dwars.

De Sanke van Sakai Fish Farm rijgt de prijzen aaneen. Wat ooit begon met de Supreme champion op de Young Holland Koi Show in 2017 eindigt tot nu met een Supreme Champion op de Belgian Koi Show 2022 EN op de Euregio Koi Show 2022. Jaartje jonger dan de Grand Champion (8 jaar, Hassai) en 2 cm kleiner. Nog geen maand geleden zwom ze in Hasselt en nu straalt ze weer in Oldenzaal. Hoe ze dit voor elkaar krijgen mag Joost weten (of eigenlijk Jolien). Wel willen ze kwijt dat rust na een periode van stress de basis is. 

Maar terug naar de Sanke, deze vis is als Nissai van 56 cm naar de 25 kuubs vijver van Ramon en Jolien via hun vaste dealer. Daar is ze langzaam maar zeker de trots van Ramon geworden, iets wat wij denk ik allemaal wel snappen. Ik voorspel deze Sanke nog een grote toekomst toe, wie weet al wel dit jaar in Arcen, want daar is dit powerkoppel weer te bewonderen met een selectie van hun vissen.

En om af te sluiten met de woorden van Ramon, het is de droom van elke hobbyist. Ik zou zeggen, blijf je dromen achterna jagen!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0